
Frederikshavn Stadsarkivs arkivsamling
Frederikshavn Stadsarkiv er et offentligt arkiv for Frederikshavn Kommune. Stadsarkivet har en stor samling af kommunens arkivmateriale. Samlingen omfatter bl.a. forhandlingsprotokoller fra sognekommunerne, købstæderne og kommunerne efter 1970. Der er protokoller fra byråd, sogneråd og de kommunale udvalg samt de tilhørende journalsager behandlet i udvalgene. Herudover indeholder samlingen forsorgsmateriale, materiale fra kommunens skoler og institutioner samt byggesager, tegninger, kort og fotos.
I 2007 blev Sæby Kommune, Skagen Kommune og Frederikshavn Kommune slået sammen til det der i dag hedder Frederikshavn Kommune. Inden da fungerede de tre kommuner som uafhængige kommuner med hver deres administration samt journaliserings- ordnings- og arkivpraksis. De tre kommuner er udgjort af en række sognekommuner, hvis administration i 1969-1970 blev centraliseret i de tre store købstadskommuner, henholdsvis Sæby, Skagen og Frederikshavn.
Arkivmateriale fra sognekommunerne, der blev indlemmet i Frederikshavn Kommune i 1970 findes via følgende arkivskabere:
Arkivmateriale fra sognekommunerne, der blev indlemmet i Sæby Kommune i 1970 findes via følgende arkivskabere:
Arkivmateriale fra sognekommunerne, der blev indlemmet i Skagen Kommune i 1970 findes via følgende arkivskabere:
Klik på arkivskaberne for at blive ført over til registreringen i arkiv.dk.
Ud over sognekommunernes arkivalier består samlingen af materiale fra kommunens tidligere og nuværende skoler og institutioner som plejehjem og børnehaver. Herudover består den blandt andet af arkivalier fra de kommunale værker, badehoteller og fritids- og kulturinstitutioner.
Referater fra byrådet og de politiske udvalg efter 2007 kan ses på Frederikshavn Kommunes hjemmeside via dette link:
Dagsordener og referater efter 2007
For at se referater og forhandlingsprotokoller fra før 2007, kontaktes Stadsarkivet.
Arkivmateriale på arkiv.dk
Størstedelen af Frederikshavn Stadsarkivs arkivsamling er registreret, og kan søges frem på arkiv.dk. Det er derfor et rigtig godt sted at starte en arkivundersøgelse. En del af det ældre arkivmateriale fra sognekommunerne og købstæderne er scannet ind og digitaliseret. Disse kan tilgås direkte gennem registreringen på arkiv.dk. Der vil løbende blive lagt flere scanninger ind.
Går du ind på arkiv.dk har du muligheden for at vælge forskellige filtre for at gøre søgningen mere præcis. Trykker du på linket herunder vil du få en specifik søgning i Frederikshavn Stadsarkivs registrerede materiale. Herefter kan du gå op i søgefeltet og skrive forskellige søgeord. Det kan f.eks. være et navn, et sted, en begivenhed eller et årstal.
Frederikshavn Stadsarkiv på arkiv.dk
Hvis du ønsker at bestille materialet, skal du bruge vores formular her:
Bestilling af arkivundersøgelse
Skriv gerne så udførligt som muligt, hvad du gerne vil bestille. Du kan også anvende arkiv.dk’s funktion ”Kontakt arkivet” eller kontakte Stadsarkivet på mail eller telefon.
Når du har fået en kvittering for bestillingen, vil vi hurtigst muligt finde materialet frem til læsesalen, så du har mulighed for at besøge os og anvende materialet.
Besøg os på læsesalen
Vi har en lokal bogsamling som kan søges frem via arkiv.dk på nedenstående link.
Frederikshavn Stadsarkivs bogsamling
Du er også velkommen til at komme ind på læsesalen og kigge i samlingen. Der er alt fra årbøger, historiske tidsskrifter til bøger om Frederikshavn, Sæby og Skagen lokalhistorie samt hjælpemidler til arkivsamlingen.
Husk at det ikke er muligt at møde op på læsesalen og se arkivmateriale, hvis ikke dette er bestilt i forvejen.
Vejledning til arkivundersøgelsen
Stadsarkivets medarbejdere står til rådighed på mail, telefon og på læsesalen med hjælp og vejledning i forbindelse med din søgning efter materiale til arkivundersøgelsen. Se vores åbningstider og kontaktoplysninger nederst på siden.
Når det gælder slægtsforskningsundersøgelser er det vigtigt at forsyne Stadsarkivet med navne, fødselsdatoer, årstal og steder samt anden relevant information, for at vi kan vejlede bedst muligt. Derfor vil det ofte være en fordel at sende skriftlige forespørgsler, så der ikke er noget vigtig information, der går tabt.
Klik på linket nedenunder for at blive ført til siden med vejledning til slægtsforskning i Stadsarkivet.